Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Работна посета од страна на нејзината екселенција Амбасадорката на Јапонија во Македонија Keiko Haneda

Работна посета од страна на нејзината екселенција Амбасадорката на Јапонија во Македонија Keiko Haneda

| On 26, Sep 2018

На 21-09-2018 г, во посета на ИЗИИС беше нејзината екселенција Амбасадорката на Јапонија во Македонија Keiko HANEDA. Во срдечен разговор беа потенцирани одличните релации кои ИЗИИС ги има со јапонските научно-истражувачки центри , како и континуираната поддршка која ИЗИИС ја добива уште од неговото основање, од далечната 1965 г. На состанок беше потенцирано дека постојат реални основи оваа соработка да се подобри , за што се заложија и Амбасадорката и Директорот на ИЗИИС.