Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

POST

Свечена промоција на магистри

December 19, 2018 |

По повод успешно завршување на магистерските студии, на ден 26.12.2018 година, во 12 часот, во белата сала на ИЗИИС, ќе се одржи свечена промоција на студентите кои магистрирале во периодот помеѓу 10/2017 и 12/2018.

Read More

Конкурс за стипендирање на студенти на трет циклус студии

November 14, 2018 |

Конкурсот е наменет за студентите запишани на трет циклус студии на студиската програма од областа на земјотресното инженерство на УКИМ-ИЗИИС во учебната 2018/2019 год.

Стипендијата која се доделува е во износ еквивалентен на трошоците за студирање на третиот циклус. Заинтересираните … Read More

Конкурс за стипендирање на студенти на втор циклус студии

November 9, 2018 |

Конкурсот е наменет за студентите запишани на втор циклус на студии, на студиските програми во УКИМ-ИЗИИС, во учебната 2018/2019 г. кои имаат државјанство на Р. Македонија и среден успех од прв циклус на студии поголем од 8.0.

Стипендијата која е се … Read More

Memorandum for Scientific Research Cooperation

October 4, 2018 |

On the 2nd October 2018, a delegation from the Institute of Earthquake Engineering and Engineering Seismology – IZIIS at UKIM – Skopje led by Prof. Dr. Lidija Krstevska, head of the Laboratory for Dynamic Testing and Informatics visited the University … Read More

INFRA-NAT Workshop

October 3, 2018 |

Во рамките на Европскиот проект Infra-NAT од рамковата програма Horizon 2020, во текот на 02 и 03 Октомври 2018 г., ИЗИИС е домаќин на втората проектна работилница со наслов „Bridge Exposure Data Collection“ во рамките на која покрај учесниците од … Read More

Bridge Exposure Data Collection Workshop – 2nd October 2018, IZIIS, Skopje

October 2, 2018 |

783298 – INFRA-NAT – UCPM-2017-PP-AG INFRA-NAT – Increased Resilience of Critical Infrastructure to Natural and Human-Induced Hazards INFRA-NAT program aims at increased resilience of critical infrastructure, focusing on seismic hazard and ageing /deteriorating effects in bridges. The project consortium comprises … Read More

ИЗИИС со свои претставници на Business Run 2018

September 26, 2018 |

На 23-09-2018 г ИЗИИС учествуваше на Business Run традиционалната трка за вработени која се одржа на кејот на Вардар. Екипата на ИЗИИС во состав Трајче Зафиров, Ангела Попоска, Дејан Филиповски и Игор Ѓорѓиев, во конкуренција на 71 екипа, го освои … Read More

Работна посета од страна на нејзината екселенција Амбасадорката на Јапонија во Македонија Keiko Haneda

September 26, 2018 |

На 21-09-2018 г, во посета на ИЗИИС беше нејзината екселенција Амбасадорката на Јапонија во Македонија Keiko HANEDA. Во срдечен разговор беа потенцирани одличните релации кои ИЗИИС ги има со јапонските научно-истражувачки центри , како и континуираната поддршка која ИЗИИС ја … Read More

Посета на висока делегација од Министерството за образование и наука на Република Бугарија и Министерството за образование и наука на Република Македонија

September 26, 2018 |

На 18-09-2018 во посета на ИЗИИС беше висока делегација од Министерството за образование и наука на Република Бугарија и Министерството за образование и наука на Република Македонија. Разговарано е за продлабочување на соработката и отварање на нови можности преку започнување … Read More

Јавна одбрана на докторски труд – 17.10.2018 12:00

September 20, 2018 |

На ден 17.10.2018 г. (среда) во 12:00, во училницата во вториот блок во ИЗИИС, ќе се одржи јавна одбрана на докторскиот труд на кандидатот М-р Фатос Тахири, со наслов „НАПРЕДЕН ПРИСТАП ЗА ИНТЕГРАЛНА ПРОЦЕНА НА УРБАНА СЕИЗМИЧКА ПОВРЕДЛИВОСТ И РИЗИК“

Read More